Impressie koorrepetitie kinderkoor Benaja en 10ergroep JojadaGAL_0451

Maandagavond half 6 gaan we van huis om naar de repetitieruimte te gaan in de gemeentezaal van de Eben- Haezerkerk aan de Zonnedauw 8 in Apeldoorn.

De koster heeft de 45 stoelen al klaargezet in 3 rijen van 15 stuks lang.
We doen de kast open en pakken de papieren die nodig zijn voor deze avond zoals absentielijst leden. We zetten het keyboard op zijn plek. Sluiten alle snoeren aan testen het geluid d.m.v de microfoons. Het is bijna 6 uur en de eerste kinderen zullen zo wel komen. En dan stroomt binnen 15 minuten de ruimte vol en is gevuld met nu nog kwebbelende kinderen. Van alles is er nog te vertellen en aan ons te laten zien.
Ondertussen is de dirigent ook gearriveerd en beginnen we om kwart over 6 de avond met gebed. Daarna loopt Meta naar haar plaats achter het keyboard. Nu zingen we nog van papier maar we zijn alles digitaal aan het overzetten zodat we mee kunnen lezen en zingen vanaf de beamer. Die we in de toekomst dus steeds meer gaan gebruiken. Dat scheelt het wat papier en zo zijn we ook duurzaam bezig als kinderkoor.

Op de voorste rij staan onze jongste zangers en zangeressen. Die schuiven door naar de 2e rij als ze groter worden. Maar als je 10 jaar bent of wordt dan ga je naar de 3e rij, de achterste rij. Een hele bijzondere plek voor onze 10ers van het koor.GAL_0507

We beginnen meestal met een oefening om onze stem op te warmen of we doen dat al zingend met een voor ons bekend lied. Deze leeftijdsgroep heeft een bijzondere gave hebben wij ontdekt. Ze pikken het allemaal enorm snel op en meestal zit een nieuw lied in 2 weken al goed in de grondverf. Meta onze dirigent heeft dan nog wel een paar repetities nodig om de puntjes op goed op de bekende i te zetten maar dan zit het lied er ook goed in. Het repertoire van de avond is ook afhankelijk van de optredens die gepland staan voor de komende periode.

De tijd vliegt die 3 kwartier dat we aan het oefenen zijn. Aan het einde van de avond  zingen we als afsluiting ons danklied ‘Dank u voor deze mooi avond”.  Met veel leden op een koor valt er dikwijls wat te vieren en wordt er na afloop van een oefenavond vaak getrakteerd, wat natuurlijk zeer in de smaak valt als je net zo ingespannen bent bezig geweest.

We nemen als bestuur en dirigent een bakje koffie en zien dan onze 15 tieners verschijnen die nu gaan repeteren van 7 uur tot kwart voor 8. Deze 10ergroep oefent om de week.sticker-kleuren-muzieknoten-823

Het repertoire is natuurlijk meer afgestemd op deze leeftijdsgroep en soms komen ze ook zelf met verzoeknummers voor het repertoire. Meta bekijkt dan of het geschikt is om te zingen voordat er toestemming wordt gegeven om het ook te gaan gebruiken.

Het is bijzonder om te zien hoe of de stemmen zich de afgelopen tijd gevormd hebben naar een mooi geheel met een mooie zuivere klank.

Wil je ook eens een kijkje komen nemen om te kijken of het kinderkoor of de 10ergroep ook wat voor jou is? Je bent altijd van harte welkom.